Skyting i OL

Med unntak av årene 1904 og 1928, har skyting vært på programmet under alle sommer-OL siden 1896. I begynnelsen var det veldig mange skyteøvelser, og de var ikke spesielt standardiserte eller regulerte. I 1932 var det bare to olympiske skyteøvelser, men i 2000 og 2004 var det hele sytten skyteøvelser totalt. I 2008 ble antallet redusert til 15 øvelser. I mange år konkurrerte kvinner og menn sammen, men senere ble øvelsene delt inn i herreklasser og dameklasser. Det arrangeres fortsatt flest olympiske skyteøvelser for menn.

Antall deltakere i de olympiske skyteøvelsene er begrenset til 390, og det skytes to kvalifiseringer for å kunne delta i de olympiske lekene. Det settes en grense på maksimalt to skyttere per øvelse fra hvert land. Dersom en skytter har kvoteplass på én øvelse, kan de også delta i andre øvelser, så sant de har kvalifisert seg. De fleste deltakerne velger å konkurrere innen flere, nærliggende øvelser, men kvinner som konkurrerer i 25 m silhuettpistol, Skeet og Trap har ingen nærliggende øvelser de kan delta i.

Norge har mange olympiske medaljer innen skyting, men ingen av de norske utøverne klarte å vinne medaljer under OL i 2012. Sør-Korea, USA, Italia og Kina ble de beste landene i mesterskapet. USA og Kina er også de to landene som har tatt flest olympiske skytemedaljer totalt sett, men Norge ligger faktisk på sjetteplass på denne statistikken, og har mange gode prestasjoner å vise til. Likevel er nok USA, Kina og Sør-Korea blant landene som kommer til å være favorittippet foran sommerlekene i 2016.

Olympisk skyting har tidligere fått lite sendetid på norsk TV, men etter at nett-TV kom, og det ble flere kanaler som kunne vise ulike grener samtidig, har også skyting fått mer sendetid, slik at nordmenn kan følge de norske utøverne direkte.