Jakt

Jakt har lange tradisjoner i Norge, og det blir jaktet på både små og store dyr og fugler. Noen jakter alene, mens andre jakter med hund eller sammen med et jaktlag. Mange hunderaser er avlet fram nettopp med tanke på å brukes til jakt, og det antas at det var nettopp derfor hunder ble temmet og ble menneskenes første husdyr. Gjennom å jakte sammen, fikk både hundene og menneskene fordeler.

Noen jegere holder seg til fuglejakt eller småvilt, mens andre også jakter på storvilt. Uansett hva man velger, er det viktig å være i god fysisk form, og være godt forberedt til jakten. Skytetrening er også nødvendig, uansett hvor mange år man har drevet med jakt. Det er viktig å være en bra skytter når man jakter. Da unngår man skadeskyting og uhell, og sparer dermed både dyr og mennesker for unødige lidelser. Les mer om dette i innlegget vårt kalt “Skyting”.

For enkelte handler jakt først og fremst om naturopplevelser. Noen jegere bryr seg ikke om de får utbytte av jakten eller ikke. Turen kan være like fin selv om man kommer tomhendt hjem. Dersom man har en jakthund, er det også viktig at hunden får mosjon og trening, selv utenom jaktsesongen.